Přesun na obsah

Hledání

Den otevřených dveří v roce 2019

27.2.2019 22:00 rubrika: Akce ZŠ doporučit, tisk

Den otevřených dveří v roce 2019

Den otevřených dveří připadl v letošním školním roce na středu 27. února. V dopoledních hodinách si naši školu prohlédly děti z okolních mateřských škol. Ve třídách na ně čekali kamarádi, kteří už se ve škole naučili číst, psát, počítat a spoustu dalších věcí a těšili se, jak se se svými dovednostmi pochlubí. Ve všech třídách malé návštěvníky vítaly usměvavé paní učitelky a žáci naší školy předváděli, co už všechno umí, a jak vypadá škola hrou v praxi. Budoucí prvňáčci obdivovali práci s hmatovými písmeny, poslechli si kousek pohádky v podání malých čtenářů, viděli, jak žáci školy počítají, líbily se jim různé výrobky i výkresy dětí na nástěnkách ve třídách. Návštěvníky po škole provázeli žáci devátých tříd ve žlutých tričkách s logem ZŠ Jana Wericha.

V odpoledních hodinách si školu přišli prohlédnout rodiče s dětmi, které se chystají k zápisu do prvních tříd. Navštívili počítačové a interaktivní učebny, tělocvičny, školní knihovnu, a ve společenské místnosti se pak mohli podívat na vystoupení zájmových kroužků a školní družiny: Ještěrky si připravily dvě dramatizace, po nich vystoupily kroužky country a irských tanců. Pro naše prvňáčky to byla premiéra, měli velkou trému a občas se jim ještě něco nepovedlo, ale od publika sklidili všichni účinkující obrovský potlesk a obdiv.

Ve společenské místnosti si návštěvníci také mohli prohlédnout učebnice, podle kterých se v naší škole učíme – všechny zaujaly učebnice pro výuku cizích jazyků, ale také například technika čtení sfumato. Na nástěnkách našli rodiče informace o školním poradenském pracovišti, přípravné třídě, družině a zájmových kroužcích. Den otevřených dveří se i letos velmi vydařil a setkal se u rodičů s velkým zájmem. Jak by ne, vždyť už v dubnu přivedou k zápisu budoucí prvňáčky a naším přáním je, aby se do školy těšili a chodili do ní rádi. Malou prohlídku naší školy a celého Dne otevřených dveří jsme vám připravili v naší fotogalerii.

Autor článku a fotografií: Olga Černohorská

Nástěnka

ISIC karty ve šk. jídelně

19.3.2024 13:46

Od 19. 3. 2024 byl zahájen zkušební provoz nahrazení čipů šk. jídleny kartami ISIC. Od tohoto data mohou žáci k odběru jídla využít ISIC karty vydané ZŠ Jana Wericha.

Kontakty

Telefony:


vedení:    235314162    školy


ŠPP:        235314374

ŠD:          602832209
jídelna:     731202331


Elektronická adresa:
info@zs-jana-wericha.cz

ŠPP - Školní poradenské pracoviště

ŠD - Školní družina


 

  

UV sterilizace logo

Titul EKOŠKOLA

      Ekoškola potvrdila titul ZŠ Jana Wericha na další 3 roky.

Více informací na:

www.ekoskola.cz

a dále

Plán EVVO ZŠ Jana Wericha

Celé Česko čte dětem

0Rodina na kole_big

Rodiče vítáni

Škola otevřená rodičům, rodiče otevření škole

Logo-Partner-Kompostuj-hnedy-listek

eSafety Silver Label

Podpora čtenářské gramotnosti

Celé Česko čte dětem

Víčka pomáhají

Víčka pro Elišku

Víčka pro Elišku

Třídíme odpad

Kromě tradičních kontejnerů na plasty a na suché články je nyní v budově školy k dispozici prostor na odložení drobných elektrických spotřebičů, které pak budou předány k ekologické likvidaci. Škola se tak zapojila do projektu MŽP ČR.