Přesun na obsah

Hledání

BrainBox 2017

3.6.2017 15:38 rubrika: Znalostní soutěže doporučit, tisk

BrainBox 2017

Ve čtvrtek 1. 6. na Mezinárodní den dětí se třída 5. B zúčastnila turnaje ve hře BrainBox. Soutěžilo se ve dvou kategoriích.

První kategorie byla na jednotlivce. V této kategorii měl každý cca 2-3 minuty na získání bodů. Všichni byli rozděleni do dvojic, jeden z dvojice pokládal otázky a druhý získával body. Za každou správně zodpovězenou otázku dostal žák bod. Prostřídali jsme se všichni, takže každý hrál s každým a měnila se i témata BrainBoxu.

Na konci 1. vyučovací hodiny si každý sečetl body a pořadí bylo následující: 3. místo Barbora Kabelová, 2. místo Simona Pintérová a 1. místo Adam Hlavín. Ve druhé kategorii se soutěžilo ve skupinkách po čtyřech. Skupinky byly rozděleny na základě bodů z první kategorie. Pravidla byla téměř stejná, rozdíl byl pouze v tom, že otázky druhý tým vymýšlel sám. Pořadí v 2. kategorii bylo následující: 3. místo Poctiví chasníci: David Mikolášek, Tomáš Habart, Tobiáš Himmel a Nela Církvová, 2. místo Team kytiček: Jitka Smékalová, Barbora Kabelová, Klára Semorádová a Zuzana Poláková, 1.místo Chicken Babiš: Štěpán Sedáček, Simona Pinterová, Lila Kamelová a Kristina Socaci.

Celý turnaj probíhal v angličtině, ale i přesto byl velmi zajímavý a zábavný. Nikdo nakonec neodešel s prázdnou. Každý dostal diplom a anglický časopis Gate. Akci pro nás zajistila paní učitelka Soňa Fialová s pomocí jazykové agentury the Villa (sídlí na Praze 10), která se věnuje  jazykovému vzdělávání dětí. Vede anglickou družinu, dětské tábory a jiné workshopy.

bbVillaLogo-GN

Jitka Smékalová, 5.B

Fotografie najdete zde.

Nástěnka

ISIC karty ve šk. jídelně

19.3.2024 13:46

Od 19. 3. 2024 byl zahájen zkušební provoz nahrazení čipů šk. jídleny kartami ISIC. Od tohoto data mohou žáci k odběru jídla využít ISIC karty vydané ZŠ Jana Wericha.

Kontakty

Telefony:


vedení:    235314162    školy


ŠPP:        235314374

ŠD:          602832209
jídelna:     731202331


Elektronická adresa:
info@zs-jana-wericha.cz

ŠPP - Školní poradenské pracoviště

ŠD - Školní družina


 

  

UV sterilizace logo

Titul EKOŠKOLA

      Ekoškola potvrdila titul ZŠ Jana Wericha na další 3 roky.

Více informací na:

www.ekoskola.cz

a dále

Plán EVVO ZŠ Jana Wericha

Celé Česko čte dětem

0Rodina na kole_big

Rodiče vítáni

Škola otevřená rodičům, rodiče otevření škole

Logo-Partner-Kompostuj-hnedy-listek

eSafety Silver Label

Podpora čtenářské gramotnosti

Celé Česko čte dětem

Víčka pomáhají

Víčka pro Elišku

Víčka pro Elišku

Třídíme odpad

Kromě tradičních kontejnerů na plasty a na suché články je nyní v budově školy k dispozici prostor na odložení drobných elektrických spotřebičů, které pak budou předány k ekologické likvidaci. Škola se tak zapojila do projektu MŽP ČR.